Časosběrný článek

STÁTNICE, VÝLETY DO PŘÍRODY, OBLÍBENÉ KNÍŽKY

Tak vás po delší době zdravím u nového článku. Od jara se udály v mém životě některé podstatné změny, ta hlavní však nastala koncem srpna, kdy jsem udělala státnice! Poslední půlrok byl docela bláznivý: zkoušky, psaní bakalářky a téměř žádný volný čas. Bylo to pro mě stresově dost náročné období a samozřejmě si zpětně říkám, že takové obavy ani nebyly potřeba. Příští týden mi začíná výuka na magisterském studiu, doufám, že už konečně škola vydrží prezenčně a vážně se moc těším.

Léto se mi letos jen tak mihlo před očima. Koncem června jsem odevzdala bakalářku, pak jsem si dala asi dva týdny volna a naskočila na učení se na státnice. Naplánovala jsem si však za odměnu dvě dovolené: čtyři dny jsem strávila ve Varšavě (podrobnější povídání bude) a koncem příštího týdne mě ještě čekají čtyři dny v Krkonoších. Podle předpovědi už bude docela chladno, navíc první dny mají být přeháňky a není žádným překvapením, že ještě nemám co na sebe. Tak budu vše shánět příští týden v cuku letu. 

Jelikož nevydržím jen tak lenošit a když už se nemusím učit, tak se zase vzdělávám v tom, co mě baví. Jednou z knížek, kterou jsem si koupila v angličtině je Call Me By Your Name od André Acimana. Obvykle se doporučuje přečíst nejdříve knihu, než se člověk podívá na její filmové zpracování, ale tady bych za sebe poradila opak. Není to nejjednodušší knížka k odpolednímu kafíčku a nutí člověka přemýšlet. Je hodně filozofická, a snad právě proto jsem se do ní úplně za-mi-lo-va-la. Myslím si, že člověk musí mít nějaký podobný osobní prožitek, aby jí byl schopen plně porozumět a dokázal ji plně ocenit. Tuto knížku řadím vedle Connora Franty k těm nejlepším, které jsem kdy četla. První zhlédnutí filmu vám umožní příběh pochopit v hrubších rysech, usnadní vám následnou četbu, ve které se bude přeci jen lépe orientovat a následně si snímek o mnoho více užijete. Alespoň tak to fungovalo v mém případě. 

Dále se chystám na četbu románu Nicoly Yoon: Everything Everything. Viděla jsem filmové zpracování, kde hrál můj oblíbený herec Nick Robinson, tak jsem zvědavá i na knížku. A potom tu mám ještě Five Feet Apart, na kterou se taky moc těším. 

Z výletů s turisty bych ráda vypíchla například výlet na Plumlov, kde jsem se poprvé po dlouhé době přiblížila dvaceti ujitým kilometrům nebo výlet na Červenohorské sedlo. Všechny výlety s turisty si moc užívám, je to pro mě po celém týdnu různých povinností vždy příjemná změna. Výletem na Bílou Opavu jsem pak zdolala 25 kilometrů a musím se přiznat, že bych ráda chodila třicítky, abych natrénovala na jeden velký sen, který si chci splnit. 

V příštích článcích se můžete těšit na fotky a historky z výletů s turisty, týdenní články ze studentského života a vezmu vás i do Varšavy za Oliwií! 🙂 

Music recommendation: Mgk: 27

Příspěvek vytvořen 52

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek