Skřítek-Stará Ves (přírodní rezervace Břidličná)

VÝLET S KČT N. 2 (14 km)

Tento týden byl pro mě programově docela hektický, kromě všemožného vyřizování jsem měla včera také první dávku očkování. Myslela jsem si proto, že dnes v sobotu výlet s turisty vynechám, ale kupodivu jsem se celý den po očkování cítila dobře, i ráno po probuzení. Měla jsem z toho velkou radost a rozhodla se vyrazit opět na hory. 

Autobusem jsme se vyvezli na Skřítek, tam jsme potom přešli silnici a vstoupili do lesa. Šli jsme pořád rovně a první půl nebo tři čtvrtě hodinku také hodně do kopce. Vystoupali jsme až k rozcestí pod Jelení studánkou, do nadmořské výšky kolem 1 100 m. Odtud už nás čekala příjemná cesta po rovině až na Mravenčí sedlo. Příroda v rezervaci Břidličná je nádherná. Všude kolem vás zelené smrky, zelené borůvčí, horské potůčky. Tento rok se zdá, že je v lesích dostatek vláhy. Po cestě se vedla debata o nebezpečnosti rezavých mravenců, byla rovněž provedena komparativní analýza účinnosti jejich kusadel v porovnání s termity a piraněmi. Studie byla podložena několika očitými svědectvími hubení roje mravenců v obydlích, svědci byli uznale odměněni za svou statečnost. 

Mravenčí sedlo získalo svůj název zcela oprávněně. Stráně se jen hemžily mraveništi. Od Junačky (1 010 m) jsme potom začali klesat ke Škaredé jedli (po které na místě už nebylo památky) a sešli do Žďárského potoka, odkud jsme se zase autobusem vrátili do Šumperka

Zase jsme si mile se všemi popovídali a jsem strašně ráda, že jsem mohla být součástí tohoto výletu. 

Příspěvek vytvořen 52

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek