Dvakrát výlet na Tři kameny (ale pokaždé jinam)

PRVNÍ VÝLET S KLUBEM ČESKÝCH TURISTŮ + VÝLET S RODIČI (26.-27.6.) = 26 km

Tak vás zase zdravím. Tento víkend jsem si dala celkem do těla. V pondělí jsem se zapsala do Klubu českých turistů a už v sobotu se s nimi vydala na první výlet. Rozhodla jsem se více hýbat, tak snad mi to vydrží. Impulz, že bych se sebou měla něco dělat, přišel už minulé léto, kdy jsem v srpnu po návratu z Erasmu jela autobusem k doktorovi a musela sprintovat, protože mi to jelo za čtyři minuty. Jak jsem doběhla, tak jsem cítila, že mi není dobře a trvalo asi dvě hodinky, než mi bylo zase úplně fajn. Řekla jsem si tedy, že zkusím zase nějaký pohyb, a co obyčejnějšího existuje než chůze. Ale jak už jsem se stačila přesvědčit, i tento druh sportu je velmi pestrý: různá příroda, člověk potkává stále nové lidi a dozví se různé příběhy. 

V sobotu mě čekal výlet Libina-Bradlo-Lipinka-Úsov s turisty. S některými jsem se viděla už v pondělí v klubovně, ale nikdo z nich na nádraží nebyl. Nakonec jsem turisty poznala, pro jistotu jsem se prvních příchozích ještě zeptala, abych se ujistila, že jsem tam správně. Do Libiny jsme jeli vlakem a cesta mě stála 5 korun!! Jakmile jsme vystoupili z vlaku, všiml si mě vedoucí a zeptal se na moje jméno. A překřtil mě na “princezničku” 🙂 První otázka byla, kde jsem nechala myší kožíšek. Tu pohádku miluju. 

Po krátkém seznámení s trasou jsme začali stoupat na Bradlo (600 m). Šlo se pohodlně a tempo bylo ideální. Tak akorát. Cestou jsme minuli rozcestí Tři kameny (543 m), oválný vrch Bradelské vrchoviny s vrcholovými skalisky. Na louce rostla spousta náprstníků, růžových i bílých. Prošli jsme kolem uschlého lesa, který podlehl kůrovci a kde lesníci právě pracovali na jeho odstranění. Bylo celkem horko a v dálce se trošku kabonilo. Kromě vedoucího jsem se dala hodně do řeči s manželským párem paní Svatavou a panem Františkem. Mile jsme si popovídali. Zanedlouho jsme dorazili na Bradlo, odkud byl docela pěkný výhled a minuli skupinku turistů, kteří šli nahoru bosky!! A vyděsil mě jeden pes. Ach jo zase. Pak jsme prošli Lipinkou a Klopinou a dorazili na Úsov, odkud jsme pak k večeru jeli domů. Moc jsem si první vycházku užila a brzy se snad vydám na další. 

Dnes v neděli jsme si udělali výlet s rodiči na vyhlídku Tři kameny (928 m) nad Přemyslovem. Na odpočívadle jsme se zapsali do deníku Klubu českých turistů a cestou jsme vzali igelitový sáček, který se na zemi povaloval. Ze Tří kamenů byl nádherný výhled na Praděd a okolí, úplně na vršek skal jsem se ale neškrábala. Zpáteční cesta už byla trošku náročnější, nachozené kilometry z předchozího dne byly docela znát. V jednu chvíli pro mě bylo dokonce lepší chvilku běžet, abych změnila pohyb.

Těším se na přibývající kilometry. Cítím, že 15 km už zvládnu, uvidíme, kdy se dostanu k 20. Ono to přijde, ale chce to chvilku času. Teď budu tak hodinu vyspávat 🙂 #lavitaèbella

Song: Eros Ramazzotti: Se bastasse una canzone

Příspěvek vytvořen 52

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek