Výlet na Vysočinu

OKRUH 14 KM: DEVĚT SKAL, DRÁTENICKÁ A MALINSKÁ SKÁLA

Ahoj všichni, zdravím vás u dalšího článku! Tentokrát vám povím o našem pěším výletě na Vysočině. Potom, co jsem si odškrtla jednu důležitou položku na svém studijním to-do listu, jsme si s taťkou naplánovali první pěší turistiku tohoto léta. Byla neděle 20.6. a zrovna panovala ta největší horka týdne. To nás ale stejně od výletu neodradilo. Osobně radši snesu větší horka než lezavou zimu. 

Okruh jsme začali kolem desáté ráno u rybníka Medlov (606 m) a  směřovali k Drátenické skále v nadmořské výšce 776 m. Když jsme dorazili, na místě bylo plno horolezců, kteří se na relativně nízké skále učili stoupat a slaňovat. Potom jsme pokračovali na Malinskou skálu ve výšce 811 m

Potom jsme už po červené značce směřovali k Devíti skalám (836 m), největšímu vrcholu Žďárských vrchů. Musím říct, že mě celou dobu výlet neskutečně bavil a byla to příjemná změna. Mám ráda takto klikaté cestičky s kořeny a kamením, ale určitě je to náročnější, než jít po rovné silnici. Na Devíti skalách už bylo turistů přeci jen více, ale i tak jsem souhlasila, že se podíváme nahoru na vyhlídku. Jak asi víte, tak výšky a rozhledy nejsou úplně můj šálek kávy, stačí mi být pár metrů nad zemí a už mám závrať. Ale nakonec jsem se překonala a stálo to za to. Výhled na okolní kopce byl moc pěkný, ale radši jsem se přidržovala zábradlí (čti drtila jsem ho, protože jsem byla strachy bez sebe), a na fotodokumentaci nebylo tolik prostoru. 

Na zpáteční cestě jsme už trošku přidali na tempu, protože nám došla voda, také jsme se chtěli vykoupat v rybníce a zajít si na oběd. I když se mi zpočátku do vody nechtělo, tak nakonec to byl ten nejlepší relax po nachozených kilometrech a plaváním ze mě úplně spadla únava. V blízké době máme naplánovaných hned několik pěších výletů, o kterých bych vám zase ráda na blog napsala. Mějte se krásně!

Song recommendation: Ed Sheeran, Afterglow

Příspěvek vytvořen 52

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek