Vánoce za dveřmi!

PRVNÍ ADVENTNÍ NEDĚLE, MIX.IT, BANANA BREAD A PRAHA (15.11. – 4.12.)

Ahoj všichni, vítám vás opět u mě na blogu. Tentokrát vás provedu několika velmi zajímavými dny. V posledních několika týdnech jsem doslova nevystrčila paty z domu. Minulý týden jsem byla ve městě pouze jednou, a to když jsem šla k zubaři a strávila tam krásné tři hodinky. Teďka se můj život točí prakticky jen kolem studia a asi všichni studenti třetích ročníků víme, že toho volného času teď není mnoho. 

V posledních několika týdnech se podzim už úplně vytratil. Dneska jsme byli aspoň na krátké procházce. Ušli jsme cca 4 km.

Nedávno jsem konečně upekla svůj první banana bread podle Markety Frank. Jako sladidlo jsem použila dvě lžíce rýžového sirupu, který má konzistenci podobnou medu.

Učení a jiných povinností, jako třeba psaní bakalářky, je teď hodně, proto se snažím si ten čas strávený u počítače nějak zpříjemnit: ať už svíčkou nebo zrovna mixitkou.

Tento týden jsem si poprvé objednala něco od Mix.it, už dlouho jsem od nich chtěla něco vyzkoušet. Já jsem si vybrala všechno bez cukru: mixitellu lískový a arašídový krém, dvoje müsli se spoustou sušeného ovoce a dvoje mixitky: borůvkové a jablečno-skořicové.

Vánoční dárky už mám letos taky všechny vyřešené. Něco jsme koupily společně se ségrou a zbytek jsem objednala online. Dárky si dáváme jenom mezi nejbližšími členy rodiny, takže jsem s tím letos neměla ani tolik práce. Už jsme dali také světýlka na strom. Taťka letos dokoupil nové barvy a vypadá to nádherně.

Jedním z dárků, které vám tu můžu ukázat, je ten pro babičku. Koupila jsem jí v DMku tento kosmetický balíček se sprchovým gelem, tělovým mlékem a krémem na ruce. Rovnou jsem si tam objednala také své zdravé potraviny: ovesné jogurty, pohankovo-kukuřičnou kaši a taky zkusím nové sladidlo erythritol. Sladidla tohoto typu rozhodně nepoužívám na denní bázi, jen párkrát do měsíce.

   

Dneska je neděle a ve středu jedu s taťkou do Prahy. Pokud už mě znáte delší dobu, tak určitě víte, proč mám do Prahy namířeno. Víc teď asi z pověrčivosti neřeknu, snad jen, že je to z čistě studijních, ne turistických důvodů. Neplánujeme jít ani ke stromečku na Staromák, což mě na jednu stranu docela mrzí, protože trhy mám moc ráda, ale teď je prioritou zůstat v bezpečí.

V pondělí jsem zpracovala asi poslední letošní dýni, což znamená, že Vánoce jsou už opravdu tady! Ráda bych potom napsala článek o výběru stromečku, o (ne)cukroví a o tradicích, které dodržujeme. 

Dneska jestředa, je ráno a my v poledne vyjíždíme. Dopoledne ještě musím zůstat doma, protože mám cvičení z portugalštiny a už nemůžu chybět. Je zvláštní, že jsem nikdy neměla “problém” s absencí, ale tento semestr jsem už všechny hodiny jednou vynechala na začátku kvůli karanténě a potom jsem ještě na některých předmětech jednou chyběla vždycky kvůli lékaři. 

Znáte ten pocit, když se před nějakou důležitou chvílí už nemůžete na nic soustředit? Chtěla jsem před školou ještě udělat nějakou práci, ale už to asi nechám být a vrátím se k tomu až v pátek. Myšlenkami už totiž lítám úplně někde jinde. 

Chtěla jsem vám však ukázat ještě takovou kratochvíli, kterou si teď Bert vymyslel. Odjakživa reaguje na zvuk vody a někdy čeká i u dřezu, ale teďka to upgradoval. Už čeká přímo u konvice u modrého světýlka, protože se v té své chytré hlavičce nějak domákl, co je uvnitř.

Teďka už máme pátek a jsem už z Prahy zase doma. V Praze to bylo úplně skvělé, i když celkem náročné. Pokud všechno dobře dopadne, na začátku příštího roku o tom napíšu článek. 

Je dopoledne, dnešek zatím trávím převážně pracovně, ale odpoledne se chci věnovat jenom bakalářce. Jsem moc ráda, pokud jste článek dočetli až do konce a budu se těšit u dalšího vánočně laděného povídání!

Song recommendation: CNCO: Mis ojos lloran por ti
Movie/TV series recommendation: Otec Braun

WHY SUGARFREE:
001: https://pureella.com/the-cut-the-sugar-sugar-philosophy/
002: https://www.nzherald.co.nz/lifestyle/nicky-park-quitting-sugar-makes-life-sweeter/5QZAVRM3S37DF3W7VPLXDGGO2M/
003: https://cukrfree.cz/janina-cerna/
004: https://www.sarahwilson.com/

Příspěvek vytvořen 52

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek