Naše Vánoce & začátek ledna

JAK JSME STRÁVILI SVÁTKY, UČENÍ SE NA ZKOUŠKY, PERUÁNSKÁ ŠPANĚLŠTINA

Ahoj všichni, vítám vás u dalšího článku po trošku delší době. Poslední příspěvek jsem přidala na začátku prosince po cestě do Prahy a potom už pomalu nadešel zápočtový týden, a měla jsem zkrátka co dělat, abych stíhala školu a práci. Vůbec jsem se tento semestr začala učit docela pozdě. “Vzbudila jsem se” přibližně týden před zápočtovým týdnem a musela jsem tedy hodně makat, abych před Vánoci zvládla to, co jsem chtěla. Tím, že jsem před Vánoci ani moc nevycházela z domu, jsem trošku ztratila pojem o čase a začala jsem se na zkoušky připravovat později, než obvykle. 

Ani o Vánocích toho volného času nebylo mnoho. Ještě 22.12. jsem měla zápočet a úplné volno jsem si dala jen 2 dny, 23. a 24. prosince. Potom jsem už musela začít pracovat na seminárce a učit se na lednové termíny. 

Během svátků jsme však podnikli několik výletů po okolí a do přírody. Den před Štědrým dnem obvykle peču vánočku, abychom si ji mohli dát následující den k snídani. Měla jsem v plánu připravit si i nějaké cukroví, nakonec však došlo pouze na tyto kokosové kuličky podle Markety Frank (přidala jsem jen trochu másla, protože hmota se sypala) a na datlovo-fíkové kuličky máčené v čokoládě bez cukru a sypané kokosem. 

Oblíbených vánočních pohádek máme několik, vždycky se koukáme aspoň na Krakonoše a lyžníky a na Vánoční koledu podle Charlese Dickense. Vánoční koleda je moje nejoblíbenější pohádka, jinak tento žánr úplně moc nemusím. 

Co jsem letos dostala k Vánocům? Přála jsem si tyto dvě knížky: Cut The Sugar od Elly Leché (cukrfree kuchařka) a Strangers Assume My Girlfriend Is My Nurse od Shana Burcawa. Už se těším, až vyzkouším nějaký recept podle nové kuchařky. Shanovu knížku vám taky můžu doporučit. Vypráví v ní o svém životě osoby s tělesným postižením a  o své přítelkyni (nyní už manželce) Hannah. Společně mají i YouTube kanál Squirmy and Grubs, který může být inspirací pro každého. 

Teďka už máme půlku ledna a cítím se docela podivně. Nemluvím jen o tom, že jsem během posledního měsíce musela asi čtyřikrát akutně k zubaři. Tento týden jsem měla zkoušku, o které vůbec nevím, jak dopadne. Poprvé jsem cítila, že něco není úplně moje parketa a dneska jsem se dokonce probudila z noční můry, kdy se mi o té zkoušce znovu zdálo. 

Nedávno jsem se také podívala na skvělý film Life In A Year, ve kterém hrají Jaden Smith a Cara Delevingne. Cara v něm hraje dívku Izzy, které zbývá přibližně rok života, který nakonec báječně prožije s Darynem (kterého hraje právě Jaden). Nikdy jsem neměla příliš v oblibě rap, ale tento film mě přesvědčil dát mu aspoň trošku šanci. Na trailer můžete kouknout tady: https://www.youtube.com/watch?v=l_NRguVzZrw

Co se týče mého mimoškolního učení se cizích jazyků, ještě před koncem minulého roku jsem měla první hodinu španělštiny s lektorem z Peru. Příští týden spolu máme teprve třetí lekci, takže je brzy na nějaké závěry, ale občas je to docela legrační. Například jeho angličtina má tak silný španělský přízvuk, že se jí skoro nedá rozumět. Od ostatních jazyků jsem si teď musela dát přibližně měsíc pauzu, abych se mohla soustředit na jiné povinnosti, ale doufám, že se k nim brzy vrátím. 

Doufám, že pochopíte, když se na blogu nebudu zmiňovat o bakalářce. Je to pro mě docela stresující záležitost už teď a nerada bych se široce rozepisovala o tom, jak postupuji, jestli mi to jde, apod. 

Tak tohle by bylo tak ve zkratce vše, co se za poslední dobu událo. Jsem moc ráda, pokud jste dočetli článek až do konce a budu se těšit zase příště!

Song recommendation: https://www.youtube.com/watch?v=YP2vzHuz5cE

Movie recommendation: Life In A Year

 

Příspěvek vytvořen 52

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek