Prosincové momenty ..

TŘETÍ A ČTVRTÁ ADVENTNÍ NEDĚLE, KURZ TVŮRČÍHO PSANÍ, CUKROVÍ BEZ CUKRU

V dnešním příspěvku se vám rozepíšu o běžných prosincových dnech a co mi konkrétně udělalo radost ..

Musím se přiznat, že po pracovní stránce je toho poslední půlrok nějak víc, za což jsem ale na druhou stranu velmi vděčná. Jsem ráda za důvěru a možnost posouvat se v životě zase o krůček dál. Ve víru těchto hezkých povinností jsem se však nezačala na zápočtový týden připravovat už začátkem listopadu, jak to obvykle dělávám, abych si “odbyla” více předmětů už takhle před Vánoci. Stihla jsem se tedy připravit “jen” na dvě zkoušky, které jsem úspěšně zvládla. Na konci druhé zkoušky se mi přihodilo takové menší rozčarování, kdy vyučující nebyl s mým výkonem moc spokojen a dostala jsem trošku “za uši”, i když jsem si myslela, že si vedu celkem dobře. Uznávám, že má příprava mohla být o kapánek lepší, nicméně si výslednou známku opravit nepůjdu, a spokojím se s tou současnou. Nikdy jsem vyloženě necílila na dobré známky, i když samozřejmě potěší. Snažím se vždy připravit co nejlépe, ale zároveň se už příliš netrápit, protože vím, že v životě jsou důležitější věci. V minulosti jsem dobrému prospěchu často obětovala kousek zdraví, což už dál nemám v úmyslu. Toto zkouškové nebude vůbec jednoduché, nicméně víc než dobrou přípravu do toho dát nemůžu a uvidíme.

Ukážu vám ještě, co jsem si koupila na trzích: tyto přírodní svíčky z včelího vosku. Krásně voní a představují pro mě nedílnou součást podzimu a adventního období už pár let.

Předvánoční čas pro mě znamenal i první lekci tvůrčího psaní u nás na univerzitě. Jde o placený kurz se známým spisovatelem Michalem Sýkorou. Kurz se koná tři celé soboty od prosince do února. Na první lekci jsme si zkoušeli tvorbu krátkých textů a do příštího setkání máme začít psát povídku a poslat ji ke konzultaci mailem. Nějaké nápady už mám ..

Někdy v říjnu jsem narazila v Šumperku na úplně skvělé místo, BEZva pekárnu, kde pečou bez cukru, lepku, mléka atd. Úplně něco pro mě! Třebaže také peču bez cukru, stále ještě se v tom učím a vychytávám recepty, proto samozřejmě toto pečivo je zcela na jiné úrovni. Nechala jsem si u nich připravit vánoční cukroví, které už mám doma, ale ochutnávka bude samozřejmě až na Štědrý den!

S turisty jsme se také teď v sobotu 18.12. vydali zřejmě na poslední společný výlet letošního roku. Ozdobili jsme stromeček v lese jablíčky, mrkví a oříšky. Zazpívali jsme si společně koledy a zapálili prskavky. 

Dnes máme čtvrtou adventní neděli a my akorát dokoukali koncert v televizi. Já teď asi vyřídím ještě nějakou práci a potom se zřejmě vrhnu na uklízení a na balení dárečků 🙂

Song recommendation: CNCO – Bonita (Official Video) – YouTube

Příspěvek vytvořen 52

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek