Klidný listopad

SNÍH, VÁNOČNÍ TRHY, VÝLET NA BĚLECKÝ MLÝN A PRVNÍ ADVENTNÍ NEDĚLE

Konečně se teď dostávám k tomu, abych pomalu začala psát týdenní postřehy tak, jak to mám ráda. Nejdříve si ale ještě dovolím pár střípků z listopadu. Koncem října jsme se s turisty vypravili na výlet ze Žďárského potoka přes Skřítek do Klepáčova. Počasí nám vyšlo moc pěkně. Při procházce lesem jsme narazili na tuto krásnou dřevěnou loveckou chatičku s naštípaným dřívím a kamennými schůdky. Kolem dokola smrky a mýtinka. To by byl úplně splněný sen mít takové bydlení na víkendy a prázdniny! 

Na zájezdu do Krkonoš, který koncem září pořádali turisté z Uničova, nás několik ženských utvořilo menší partu a takto pohromadě jsme se připojili k turistům z Medlova na Putování za Svatomartinskou husou. Nejprve nás autobus dovezl k rodinnému mlýnu v Přemyslovicích u Prostějova a pan majitel byl tak hodný, že jsme mohli navštívit jejich farmu s drůbeží, ovcemi a kozami (jeden z mých dalších životních snů mimochodem..), také jsme měli domluvenou prohlídku interiéru mlýna spojenou s výkladem o jeho historii.

Odtud jsme si udělali asi 14km procházku k Běleckému mlýnu, kde na nás čekal tento skvělý oběd: husička s brambory pečenými ve slupce, červenou řepou a kaštanovou omáčkou. K tomu nesmělo chybět pivečko. Jako dezert jsme si dali trhanec s lesním ovocem a vanilkovou omáčkou. To teda bylo nebe! 

Ve škole je to teď celkem náročné, tak se k učení vždycky snažím vytvořit si příjemnou atmosféru. Moje oblíbená kavárna v Olomouci je Naše café, což už možná víte.

Taky jsem si pro atmosféru a naladění se na vánoční pohodu několikrát prošla vánoční trhy. Koupila jsem si svařák a nějaké přírodní dekorace.

V Šumperku vám můžu doporučit obchůdek se zdravou výživou Koloniál u magnolie, kde prodávají domácí mošty z Medlova (rybízový, jahodový, jablečný..) nebo třeba bio mléčné kozí a ovčí výrobky. Výborný byl tento tvaroh od značky Bemagro. Super konzistence a chuť. 

Jakmile u nás kolem první adventní neděle napadl sníh, museli jsme toho využít a udělat si procházku do blízkého lesa. Bratranec postavil i sněhuláka na zahradě. 

Pochlubím se vám tady i se svým adventním věncem. Koupila jsem si umělý věnec a dozdobila jej podle sebe červenými svíčkami a ozdobičkami z trhů, jako sušenými plátky pomeranče, ruličkami skořice, hvězdičkami badyánu, dřevěnými vločkami apod. 

Song recommendation: BrightWin – All Of Me (Cover) at Miss Universe Thailand 2020 Lyrics – YouTube

Příspěvek vytvořen 52

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek