Slunečný červen na Erasmu!

CESTOVÁNÍ – TŘI MĚSTA V JEDEN DEN, PRVNÍ ZKOUŠKA, POZNÁVÁNÍ BARI … ANEB HODNĚ FOTEK (10. 7. 2020)

Ahoj všichni, moc vás vítám u dalšího článku a hned na začátku bych vám chtěla poděkovat za vaši trpělivost, protože jsem celý červen nic nenapsala. Avšak u mě je to vždycky tak, že ve zkouškovém období se vždycky tak ponořím do učení, že pomalu ani nevnímám svět kolem a všechno ostatní jde stranou. Teďka je už 10. července a já konečně můžu říct, že mám všechny zkoušky na Erasmu za sebou!! Včera jsem měla asi tu nejtěžší zkoušku vůbec, ale k tomu se dostanu v jednom z příštích článků. Tak doufám, že vám nevadí, že dneska půjdu trošku retrospektivně a povyprávím vám o výletu, který jsme podnikli s jedním italským kamarádem, a také o první zkoušce

Pár dní před naším výletem jsem tedy měla svou první zkoušku online, a to ze španělské literatury. Byla jsem první na řadě, což pro mě byla velká výhoda, protože jsem mohla mít zkoušku rychle za sebou. Přesně u této zkoušky se ukázalo, jak důležitou část tvoří individuální studium. Dostala jsem několik otázek na povinnou četbu a musela jsem mluvit o několika článcích. Nejdříve jsem však dostala otázku, která se týkala života Miguela de Cervantese. Potom se mě paní profesorka zeptala ještě na jednu knihu a měla jsem vysvětlovat různé podobnosti a souvislosti mezi touto knihou a donem Quijotem, což už bylo těžší. Ale vždycky jsem se snažila dostat ze sebe maximum a na každou otázku aspoň nějakým způsobem odpovědět. Zkoušku jsem tedy zvládla a více než dobrý výsledek mě potěšila skutečnost, že jsem se opravdu s tímto předmětem dokázala vypořádat, že jsem porozuměla probírané látce, dokázala jsem se přizpůsobit novým podmínkám, a že toto se potom promítlo na výsledném hodnocení.

Po této první zkoušce jsem si chtěla alespoň na chvíli odpočinout. Už nějakou dobu jsme si psali se Stevenem, kamarádem mojí kamarádky z Upolu, která byla na Erasmu v Bari před dvěma lety. Ona mě se Stevenem seznámila a byli jsme v kontaktu vlastně už od září, takže už docela dlouhou dobu před Erasmem. Po zkoušce jsem se ho tedy ptala, jaká místa v okolí Bari stojí za to navštívit, co by mi mohl doporučit. Nakonec mi navrhl, že by mě mohl provést třemi městy, že by mi mohl dělat průvodce. Tak jsem se tedy rozhodla jet na výlet.

Nejprve jsem se musela vlakem dostat do Polignana al Mare, což byla další nová zkušenost. Přiznám se, že jsem měla trochu strach jet vlakem někam, kde to neznám. V Itálii to funguje tak, že před vstupem do vlaku si koupenou jízdenku musíte ještě narazit ve stroječku, jinak je neplatná. Naštěstí jsem to vypozorovala a zařídila se podle toho. Na nádraží se vždycky vyptám na vše, co potřebuji, například: kolik je zastávek mezi Bari-Centrale a Polignanem, zeptám se na nástupiště, a vyřídím si zpáteční jízdenku. Cesta vlakem trvala asi půl hodiny a na nádraží jsem se už potkala se Stevenem. 

Bylo strašně fajn být doprovázen někým, kdo už všechna ta krásná místa v Polignanu zná, kdo ví, jak se ve městě orientovat a na co se zaměřit. Navštívili jsme tedy známou pláž, kterou můžete vidět na všech fotkách, pokud zadáte Polignano al Mare, mohli jsme se pokochat nádhernými výhledy na azurové moře a navíc ten den bylo nádherné slunečné počasí. 

Polignano al Mare 9. červen 2020

Potom jsme se autem přesunuli do Conversana, dalšího nádherného města s hradem a klášterem.

Nakonec jsme zavítali do Monopoli. Pokud někdy pojedete na dovolenou do Apulie, v Monopoli jsou jednoznačně ty nejlepší písčité pláže a to nejčistší azurové moře!jsem byla opravdu unešená a musela jsem si jít zaplavat, i když se už schylovalo k bouřce a poprchávalo. Stálo to za to. V Monopoli jsme se také stavovali na jídlo a dali jsme si panzerotto s rajčaty a mozzarellou.

 Monopoli 

Největší poděkování za tento výlet patří samozřejmě Stevenovi. Oceňuji to, že mi byl ochoten věnovat celý den a ukázat mi další krásná místa v Apulii. 

Před tímto výletem jsem navštívila také další zajímavá místa u nás v Bari, jako Castello Svevo nebo Cattedrale di San Sabino.

Když jsem se vrátila z výletu z Polignana, všimla jsem si, že jsem úplně spálená. Zkrátka jsem podcenila to italské sluníčko a nenamazala se. Tak jsem si hned koupila nějakou mastičku a asi po týdnu se mi ta kůže sloupala. Naštěstí mě to ani nebolelo, ani nesvědilo. 

Já doufám, že se vám článek líbil a budu se na vás těšit zase příště, kde se rozpovídám o dalších zkouškách a dalším výletu 🙂 

Song recommendation: Riopy – I love you, Walking the Cars – When We Were Kids

Film/series: Love, Victor

Příspěvek vytvořen 52

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek