Sedmý týden na Erasmu v Bari!

SAMOSTUDIUM, SEMINÁRKY, JAK SE NEZBLÁZNIT Z HROMADY POVINNOSTÍ, ANOTHER GROCERY HAUL A VAŘENÍ (2.-9.4.2020)

Ahoj všichni, vítám vás u článku, který shrnuje můj sedmý týden na Erasmu! Zároveň vás vítám také na novém blogu! Mám spoustu plánů, jak s blogem naložit, tak snad se mi bude dařit si ty představy postupně plnit. Zatím se však s tímto blogem teprve učím. Tento článek začínáme čtvrtkem 2. dubna, kdy jsem si ráno přivstala, abych zašla nakoupit předtím, než mi začnou hodiny. Vstávala jsem asi o půl osmé, což je na mě docela rekord, normálně totiž vstávám okolo deváté. Ráno mám zkrátka pomalé starty. Zato jsem schopná pracovat klidně do půlnoci, a teď to ani jinak nejde (no jak kdy, někdy už práci zabalím kolem deváté, protože si potřebuju odpočinout). Vím, že hodně lidí vstává brzy ráno a stihnou toho spoustu udělat už za dopoledne, já jsem však  nejvíc produktivní odpoledne a večer. Zároveň se však snažím také poslouchat své tělo a nepřemáhat se.

Tentokrát jsem před obchodem čekala asi jen pět minut, což bylo super. Zato při cestě z nákupu se vždy dost zapotím. I když to mám jen asi 100 metrů, vynést ty tašky až do posledního patra je docela fuška. 

Co jsem tedy nakoupila? (ps. omluvte ten tentokrát halabala systém :)) Co se týče ovoce, tentokrát tu mám banány, grepy, jahody a jablka. Ze zeleniny jsem si vybrala brokolici, mrkev a rajčátka. Dále tu mám jogurty – tentokrát s příchutí kiwi+vláknina, banán. Další nezbytnou položkou tohoto týdenního nákupu bylo maso, koupila jsem si mleté kuřecí maso na směs na špagety a kuřecí maso do zásoby do mrazáku. Dále jsem koupila opět sójové mléko, nějak jsem mu přišla na chuť. Je výborným zdrojem bílkovin a používám ho do ovesné kaše. Mám tu tedy také ovesné vločky. Nesmím zapomenout na šunku, sýr, chleba, vajíčka, rajčatovou omáčku, těstoviny a kuskus. No a na závěr jsem si koupila nějaké sladkosti – mé oblíbené sušenky a čokoládu. Pořád se divíte, proč ten nákup nemůžu skoro unést?

Ve čtvrtek jsem měla klasicky tři předměty: španělskou a italskou literaturu a španělský překlad. Na konci poslední hodiny mi však nešlo spojení, a tak jsem posledních asi pět minut nedoposlechla. 

Jak jste mohli vidět, tak už nám tu krásně kvetou stromy! Po tom, co je člověk prakticky celý týden zavřený doma, obdivuje každou sebemenší drobnost. Na oběd jsem znovu udělala placičky, tentokrát z mrkve a brokolice. 

V pátek jsem měla opět italskou literaturu a potom cvičení ze španělštiny. K obědu jsem si udělala špagety s omáčkou z mletého kuřecího masa a rajčatové omáčky. Bylo to vynikající! Musím říct, že jsem měla vždycky strach upravovat maso, protože jsem se bála, že maso buď špatně okořením nebo dostatečně tepelně neupravím. Ale povedlo se!

Víkend pro mě byl opět hodně pracovní. Začala jsem psát seminárku do jednoho předmětu, který mám u nás na univerzitě v rámci individuálního plánu a také jsem hodně četla (jak jinak). Chtěla jsem se s vámi však podělit o “recept” na sladkou svačinu/oběd/večeři .. a to farfalle nasladko. Do uvařených těstovin zamíchám philadelphii, navrch přijdou kolečka banánu a kakao. Mám moc ráda tuto kombinaci mírně slané philadelphie se sladkým grankem. Pokud jsem někomu zkazila chutě, tak se omlouvám, ale já tuto kombinaci miluju. 

V neděli jsem si na oběd udělala zeleninový salát, do kterého jsem smíchala různé suroviny které jsem měla zrovna po ruce – vařenou mrkev a brokolici, tuňáka, cizrnu, kukuřici, kuskus a myslím, že tam dole budou i rajčátka nebo paprika. 

V pondělí jsem měla zase tři online hodiny, které byly hodně intenzivní a potom jsem prostě potřebovala na chvíli vypnout. K obědu jsem si udělala obyčejná míchaná vajíčka. Místo klasického kečupu tu používám vždy trošku pasírovaných rajčat. Je to jen jedna surovina bez zbytečného množství soli, cukru a konzervantů. Vajíčka kupuju ta z volného výběhu, sami můžete vidět, jak jsou krásně žlutá. A u toho jsem se  koukala na detektivku (na ty se můžu dívat v jednom kuse). K večeři jsem si potom po skončení vyučování udělala lososa se zeleninou. Tuto rybu jsem si tu vážně zamilovala. O tomhle se budu ještě zmiňovat ve článku z osmého týdne na Erasmu. 

V úterý mě čekal znovu nákup a tady se mi stala jedna nemilá příhoda. Vyrazila jsem na nákup už kolem osmé (říkám už, protože normálně dříve než v devět nevstávám) a v tom spěchu jsem se ani nenapila, ani nenasnídala. No a v té dlouhé frontě se mi udělalo špatně, až mi pan prodavač musel donést židli a minerálku. Měla jsem úplné černo před očima, málem jsem omdlela. Ale nakoupit jsem zvládla a potom už to bylo lepší. Jsem prostě ten typ člověka, který se musí nasnídat do půl hodiny po probuzení, aby se cítil dobře. Musela jsem si také udělat radost nějakou velikonoční sladkostí. No a toto je losos, kterého si tu kupuju. Je od značky Findus, kterou myslím znám i z Česka. Viděla jsem, že prodávají také plátky tuňáka, toho budu muset také někdy vyzkoušet. Z ovoce jsem si tentokrát vzala banány, blumy, nektarinky a mango, které chci po dlouhé době znovu vyzkoušet. 

Středa byla opět ve znamení dne plného online hodin. Poslední hodinou bylo intenzivní španělské cvičení, po kterém jsem byla už dost unavená, ale stejně jsem si musela ještě přečíst alespoň nějakou povinnou četbu a udělat si výpisky z hodinového audio záznamu. Ve čtvrtek jsem měla opět tři předměty. 

Každý den si teď píšu to – do list, abych měla přehled o tom, co všechno chci za den stihnout a postupně si odškrtávám splněné úkoly. Stejně mám ale pocit, že vůbec nic nestíhám a že jsem ve všem šíleně pozadu. Na seminárce jsem začala pořádně pracovat o víkendu a budu se jí věnovat ještě přes Velikonoce. Dopoledne si vždy vyhradím na psaní, odpoledne si pak vypracovávám zkouškové otázky a čtu povinnou četbu (which is a neverending process). 

Doufám, že se máte v rámci možností dobře! Já se na vás budu těšit zase u článku za osmý týden!

Song recommendation: Niall Horan : Arms Of A Stranger

 

Příspěvek vytvořen 52

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek